אילו בדיקות רפואיות מלש"בים נדרשים לעבור בצו הראשון?

הכול בצה"ל עובד בצורה מסודרת ועל פי נהלים ידועים היטב. בהתאם לכך, יש לנו את מה שנקרא "שרשרת החיול" וכחלק ממנה, המלש”בים (או "מועמדים לשירות ביטחון") עוברים גם שורת בדיקות רפואיות. אילו בדיקות כלולות בכך? ולשם מה הן בדיוק מבוצעות? כל המידע ובקצרה, במאמר שלפניכם.

להיכנס לצבא ברגל ימין – מתחילים מבדיקות

מי שקיבלו זימון לצו ראשון, צריכים להתייצב ולעבור תהליך שכולל בגדול שני דברים – בירוקרטיה ובדיקות. ב"בירוקרטיה" הכוונה גם למסמכים שיש להביא מהבית. לדוגמה: עם הצו הראשון מקבלים גם שאלון רפואי, אשר יש למלא ולחתום עליו עם רופא המשפחה שלכם. אך במסגרת צו ראשון, מה שישפיע במיוחד על המשך דרככם בצבא הוא רצף הבדיקות. זאת, מאחר שהוא משפיע על קביעת הפרופיל והפרופיל הוא מה שפותח או סוגר דלתות לתפקידים שונים.

אז מה בודקים שם? 

הבדיקות הרפואיות במסגרת צו ראשון כוללות

  • בדיקת גובה – אי אפשר למשל לתפקד היטב בתוך טנק, אם אתם גבוהים מדי. גם גובה נמוך מדי עשוי להוות מגבלה.
  • בדיקת משקל – משקל הוא פרמטר בסיסי נוסף מסוג זה, עם השלכות דומות. אם כי משקל עשוי להשתנות ואכן, שינוי משקל הוא בין הסיבות האפשריות לערעור על פרופיל שנקבע.
  • בדיקת דופק ולחץ דם – בדיקות פשוטות ומהירות, אשר מעידות על מצב בריאותי.
  • בדיקת שתן – אינדיקטור חשוב נוסף למצב הגוף הכללי ולבריאותו.
  • בדיקת ראייה – עבור מי שמשתמשים במשקפיים.

כמו כן, מעבר לבדיקות אלה, רופא (או רופאה לבנות) מבצע בדיקה גופנית מהירה.

 

 

 מטרת הבדיקות והשלכותיהן

לאחר הבדיקות נקבע הפרופיל הרפואי, אשר יהיה 21 עד 97. מה המספרים האלה אומרים? אם נתחיל ממצב של אדם שבריאותו תקינה וכל שאר הפרמטרים שנבדקו מתאימים לשרות קרבי, אז אנו מדברים על פרופיל 97. מגבלה קלה כזו או אחרת, עשויים להוריד את הפרופיל ל-82. בעיות גב ודברים נוספים מסוג זה, עשויים להוריד את הפרופיל עוד יותר, לפרופיל 72. אלה כבר פרופילים, אשר מגבילים את אופי השרות הקרבי, אם כי לא מונעים אותו לגמרי. השלב הבא כלפי מטה בפרופיל הוא פרופיל 64, שהוא גם הפרופיל שממנו כבר לא ניתן לשרת בקרבי. סיבוכים רפואיים חמורים יותר עשויים להוביל לקבלת פרופיל 45 ואז יכולים לשרת רק ביחידות עורפיות. מעבר לכך, יש עוד שלוש רמות פרופיל בסיסיות: פרופיל 21 למי שמעריכים שאינו כשיר לשרת בצבא. אם במצב כזה בוחרים להתנדב (והדבר אפשרי), מקבלים פרופיל 25. ולבסוף, ישנו פרופיל זמני של 24, עבור מי שפצועים או חולים.

אגב, ניתן לערער על הפרופיל שנקבע לכם.

דרכים לקיצור תהליכי הצו הראשון

בכמה צעדים פשוטים, תוכלו לקצר את ההליך סביב ההתייצבות לצו ראשון:

  • בדיקת שתן – את בדיקת השתן ניתן לבצע גם בקופת החולים שבה אתם רשומים.
  • שאלון רפואי – את השאלון הרפואי ניתן להעלות (עד שבועיים לפני התייצבותכם לצו ראשון) אל האזור האישי של אתר מיטב (היחידה שמטפלת במיון מלש"בים).
  • שאלון אימות נתונים – מיטב ממליצים גם למלא באתרם מראש שאלון אימות נתונים.
  • להביא איתכם את כל הדרוש – טיפ בסיסי אך חשוב מאוד, הוא להיות מסודרים לקראת ההגעה לצו ראשון. זאת, מבחינת כל מה שאתם אמורים להביא לשם. מחד, בהיבטים בירוקרטיים כמו מספרי תעודות זהות של ההורים. מאידך, בהיבטים שקשורים יותר למצבכם הבריאותי, כגון אישורים רפואיים על מצב בריאותי מיוחד.

לסיכום

כפי שראיתם, הבדיקות הרפואיות הן בסיסיות למדי. עם זאת, הן משפיעות על הפרופיל והוא כבר בעל משמעות גדולה מאוד.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

אולי תאהב גם

נגישות