כשאדם חושב על הפנסיה שלו הוא בדרך כלל רואה את עצמו כזקן מחויך וחסר דאגות שרובץ בבריכה או משחק בינגו בלובי של הקאנטרי. לרוב חולמים להתפנות לתחביבים המהנים שלנו ולמשפחה ולחברים שאנחנו אוהבים, ולא חושבים על הקשיים שעלולים להפתיע אותנו בגיל השלישי כמו מגבלות בריאותיות, קשיים נפשיים ובעיות כלכליות. אנחנו כאן כדי להזכיר לכם שבשביל להזדקן בנחת וללא דאגות, עליכם לשמור על הבריאות הפיזית, הנפשית והפיננסית שלכם כמה שיותר מוקדם. ריכזנו בשבילכם כמה פעולות מעשיות שאתם יכולים ליישם כבר עכשיו:
בריאות גופנית
בריאות גופנית היא הבסיס לחיים מספקים בעת הגיל השלישי. פעילות גופנית סדירה, תזונה מאוזנת ובדיקות רפואיות שגרתיות הן אלמנטים חיוניים שיכולים לשפר את איכות החיים בגיל מבוגר.
- פעילות גופנית: עיסוק בפעילות גופנית מסייע לשמור על כוח השרירים, גמישות ובריאות הלב וכלי הדם. פעילויות כגון הליכה, שחייה או יוגה יכולות להיות מועילות במיוחד.
- תזונה: תזונה נכונה עשירה בפירות, ירקות, חלבונים רזים ודגנים מלאים מספקת את החומרים המזינים הדרושים לגוף בריא. הימנעות מצריכה מופרזת של מזון מעובד, סוכרים ושומנים, תימנע מצבים כרוניים של סוכרת, יתר לחץ דם ומחלות לב.
- בדיקות וחיסונים: בדיקות רפואיות סדירות מסייעות בגילוי מוקדם וניהול של בעיות בריאותיות פוטנציאליות. כמו כן, גם חיסונים ובדיקות סקר למחלות כמו סרטן, אוסטאופורוזיס וליקויי ראייה או שמיעה מועילים בשמירה על הבריאות הפיזית כך שתגיעו מוכנים לגיל השלישי.
בריאות נפשית
בריאות הנפש חשובה לא פחות מהבריאות הפיזית. השקעה בבריאות הנפשית והמנטלית בגיל צעיר תתרום לבניית חוסן נפשי ומנגנוני התמודדות שישמשו אתכם בתקופת הגיל השלישי. כדי לשמור על חדות מחשבתית וכישורים חברתיים, חשוב להקפיד על כמה דברים:
- פעילויות מעוררות אינטלקטואלית: פעולות השומרות על המוח פעיל כמו למידת מיומנויות חדשות, פיתוח תחביבים, קריאה או פתירת חידות הגיון.
- אינטראקציות חברתיות: פעולות בחברה המונעות תחושות של בידוד ודיכאון כמו מפגשים עם בני משפחה, אירוח חברים בבית והשתתפות בפעילויות קהילתיות.
- טכניקות לניהול מתחים: פעולות שניתן לעשות לבד או בחברה כמעט בכל מקום השומרות על איזון נפשי, כמו למשל מיינדפולנס, מדיטציה ותחביבים. כמו כן, בעת הצורך חשוב לפנות לעזרה מקצועית היכולה לספק תמיכה ולתת אסטרטגיות להתמודדות עם בעיות נפשיות.
בריאות פיננסית
יציבות פיננסית היא מרכיב מרכזי לזקנה בטוחה. תכנון נכון של ערוצי חיסכון שונים לפנסיה ואפשרויות השקעה מגוונות יסייעו בבניית בסיס פיננסי איתן גם אחרי שתפרשו מהעבודה ותצאו לגמלאות. תכנון כלכלי טוב כדאי להתחיל מוקדם ככל האפשר, אבל איך עושים זאת?
איך לבחור קופת גמל להשקעה ומה זה בכלל?
קופת גמל היא תוכנית חיסכון ארוכת טווח המעניקה ביטחון כלכלי בפרישה. בבחירת קופת גמל, עליכם להביא בחשבון גורמים שונים כגון ביצועי הקופה, עמלות והמוניטין של הגוף המוסדי. כדי להבין לעומק ולהתמקצע בנושא, קראו את המדריך שיעזור לכם להבין איך לבחור קופת גמל להשקעה ואת השיקולים שריכזנו בשבילכם כאן:
- ביצועי הקרן: הסתכלו על הביצועים ההיסטוריים של קופת הגמל – תשואות עקביות לאורך תקופה ארוכה מעידות על קרן יציבה ואמינה, אבל זכרו שביצועי העבר אינם בהכרח ערובה לתוצאות עתידיות.
- עמלות: עמלות גבוהות עלולות לשחוק את התשואות שלכם לאורך זמן, לכן חשוב להשוות את מבני העמלות של קרנות שונות כדי למצוא את האפשרות החסכונית ביותר.
מוניטין ואמינות: בחרו קופת גמל המנוהלת על ידי מוסד פיננסי בעל מוניטין, בדקו את ההיסטוריה של המוסד, מעמדו וביקורות של הלקוחות שלו.
אסטרטגיית השקעה: לקופות גמל שונות אסטרטגיות השקעה שונות. חלקן עשויות להתמקד במניות, אחרות באיגרות חוב או בשילוב של סוגי נכסים. בחרו קרן שהאסטרטגיה שלה תואמת את מידת הסיכון שאתם מוכנים לקחת ואת יעדי ההשקעה שאליהם אתם שואפים.
לסיכום
שמירה על בריאות פיזית, נפשית ופיננסית טובה מגיל צעיר היא היסוד לזקנה בריאה נטולת מתחים. תכנון מוקדם ומאמצים עקביים בכל הנוגע לתזונה מאוזנת, פעילות גופנית, גירויים מנטליים, קשרים חברתיים, טיפולים נפשיים והחלטות פיננסיות מושכלות, עשויים למנוע בעיות נפוצות בגיל השלישי. זכרו – עבודה מאומצת היום תבטיח לכם עתיד בריא ומספק.