בין אם אתם מבלים 3-4 פעמים בשבוע בחדר הכושר ובין אפ הפעילות הגופנית שלכם כוללת הליכות מזדמנות ופעילות אירובית מתונה בלבד, אנחנו בהחלט מקווים שאתם מבינים לעומק את החשיבות של תזונה מתאימה שתסייע לכם להפיק את המקסימום מהכושר הגופני שאתם עושים. אחד הרכיבים החשובים ביותר שיש להעניק לגוף לאחר פעילות גופנית הוא כמובן החלבון, וזה משהו שלא כולנו מצליחים לתת לגוף באופן טבעי תמיד לאחר כל אימון, במיוחד כאשר האימונים הם כבר חלק בלתי נפרד משגרת החיים. בדיוק בגלל זה האפשרות של שימוש באבקות חלבון מסוגים שונים זה פתרון מצוין שהיום כבר מתאים לכולם, בניגוד לימים עברו אז האבקות התאימו רק לבודי בילדרים ולמי שמתאמן בעצימות גבוהה. אם גם אתם שוקלים את השימוש בהן, הנה מדריך מקוצר שיעזור לכם בבחירה של המוצר הכי נכון לכם.
למה בכלל צריך אבקות חלבון?
זוהי למעשה השאלה החשובה ביותר וחשוב להבין מהרגע הראשון כי החלבון הוא למעשה החומר הבונה את השריר לאחר האימון, ועוד לפני זה מדובר ברכיב שלמעשה יש להחזיר לגוף לאחר שהוא מתרוקן בעקבות הספורט. אפשר כמובן להשיג אותו דרך מאכלים מסוימים, אבל זה לא תמיד פשוט ולפעמים צריך מזון ספציפי בכמות גדולה למדי. בדיוק בגלל זה ניתן להיעזר באבקות החלבון שהן מקור מצוין לחלבונים שניתן להשיג בלי הרבה מאמץ. אם אתם מעוניינים לנסות זאת, ניתן לראות כאן סקירה של כמה מסוגי אבקת החלבון המומלצים ביותר, וכעת נעבור לדבר על הפרמטרים השונים לבחירה אבקות חלבון.
סוג החלבון
ממש כמו שניתן להשיג חלבון דרך סוגים שונים של מזון (בשר כמו עוף ובקר, ביצים, גבינה וכן מקורות טבעוניים כמו עדשים וסוגי קטניות ודגנים אחרים), כך אבקות החלבון בשוק מיוצרות ממקורות שונים וכל אחד יכול לבחור בסוג שמתאים לאורח חייו. מי שנמנע מאכילת בשר יכול לבחור באבקות החלבון שעשויות ממי גבינה או אבקות החלבון הטבעוניות, רגישים ללקטוז יוכלו ללכת על האבקות הטבעוניות גם כן או דווקא על אלו שמקורן בבשר וכך הלאה. אם זה לא רלוונטי לכם ולא משנה לכם מהו מקור החלבון, אפשר להמשיך הלאה ולהתייחס לפרמטרים הבאים.
התאמה לכושר הגופני
זהו פרמטר חשוב שרלוונטי לכולם. מן הסתם, בודי בילדר שמתאמן 5 פעמים בשבוע בהרמת משקולות יזדקק לכמות חלבון גדולה יותר וחלבון מסוג אחר מזה שצריך מי שיוצא לריצות קצרות 3 פעמים בשבוע. במובן הזה חשוב מאד להתייעץ עם אנשי מקצוע מהתחום ומומלץ לשאול מחד גם מאמני כושר בכירים המנוסים בעבודה עם אבקות חלבון ומאידך גם תזונאים שיכולים להמליץ לכם על סוגים שונים באופן אישי. כך או כך, אם עדיין לא יצא לכם להשתמש באבקת חלבון, אל תקנו סוג מסוים באופן שרירותי.
טעם
לבסוף, חשוב מאד לדבר גם על הטעם, אולי לא הדבר הכי חשוב, אבל בהחלט משהו ששווה לשים לב אליו. כדאי לדעת שיש אבקות חלבון שאין להן טעם מובחן וזה מתאים למי שלא רוצה להרגיש אף טעם. אחרות מגיעות בטעמים שונים כמו וניל, בננה או שוקולד, ושווה לנסות סוגים שונים לפני שמחליטים. כמו כן שווה לחשוב מראש אם אתם מעוניינים לצרוך את האבקה בשייקים או רוצים דווקא להשתמש בה למתכונים שונים כמו פנקייקים, אז מומלץ לבחור אבקה שמתאימה לכך.
לסיכום הדברים – אבקות חלבון זה דבר מומלץ בהחלט, אך חשוב לבחור אותן בקפידה. בהצלחה!