כשמדע וטכנולוגיה נפגשים: ישר פלסטיק מספקת פתרונות בכל הקשור בציוד רפואי

כידוע, מדע וטכנולוגיה אינם זרים זה לזה. למעשה, עולם הרפואה חב לא מעט להתפתחות הטכנולוגיה, מבחינת האפשרויות שעומדות לרשותנו כיום בנושא זה. כיצד משתלב בכך באופן ספציפי נושא הפלסטיק? נשמע כחומר פשוט ומובן מאליו? לגמרי לא!

פלסטיק ורפואה – הולכים טוב ביחד

עולם הרפואה מגוון מאוד מבחינת הציוד שדרוש לו. כמענה לכך, במוצרים רפואיים נעשה שימוש במגוון רחב של חומרים ושיטות, כולל שימוש רב למדי בפלסטיק. בין אם זה עבור גוף של מזרק פשוט או כחלק פלסטי מורכב, עבור מכונת דימות רפואי מתקדמת. מדובר בנושא מורכב למדי ובהתאם לכך, את מוצרי הפלסטיק מייצרים עסקים אשר מתמחים בכך. דוגמה לספק כזה הוא י.ש.ר תעשיות פלסטיק – מפעל פלסטיק אשר פונה לארגונים ולחברות גדולות (בלבד). ישר מציעה את שירותיה עבור מגוון ענפי תעשייה ושירותים בארץ ובעולם, כולל תחום הציוד הרפואי. זאת, לצד תחומים נוספים שבהם מוצרי הפלסטיק תופסים מקום חשוב, כגון השקיה וחקלאות, התחום הבטחוני, אלקטרוניקה והייטק ומוצרי צריכה.

חומר פשוט, אפשרויות רבות

הפלסטיק הוא חומר מלאכותי, אשר נפוץ בשלושה סוגים עיקריים כיום: פוליאתילן, פוליסטירן ו-PVC. אך למעשה, יש אינספור אפשרויות, בכל הנוגע לסוג הפלסטיק בו משתמשים. במסגרת תכנון וייצור מוצר רפואי, ניתן לתכנן חלקי פלסטיק עם תכונות כמו חוזק, משקל, עמידות בחומרים שונים, טמפרטורות מבוקשות ועוד. כך גם לגבי הגימור – ניתן לקבוע צבעים, מרקם של המשטח החיצוני, אשר אולי צריך להיות נוח לאחיזה וכן הלאה. מעבר לעושר אפשרויות הבחירה, מדובר על חומר זול יחסית לייצור, דבר אשר מוזיל את המוצר שבו חלק הפלסטיק ישולב.

 

 

הסביבה המושלמת, לייצור פלסטיק לרפואה

ייצור מוצרים מסוגים שונים, חייב לעמוד כמובן בדרישות רבות ושונות. אלה מגיעות מגורמים רבים, בהם דרישות שמציבים הלקוחות, דרישות חוק ותקנות, אך גם דרישות טכניות שמכתיבים תהליכי הייצור. בעקבות זאת, ייצור מוצרי פלסטיק עבור עולם הרפואה, חייב בדרך כלל להתבצע בסביבה מיוחדת ומבוקרת. סביבה כזו, כוללת קודם כל תנאי ניקיון מתקדמים מאוד. כהמחשה לכך, י.ש.ר תעשיות פלסטיק שהזכרנו קודם, היא בעלת אישור ISO-13485 רפואי ומערך הרכבות רפואיות עבור לקוחות בתחום הרפואי ובקוסמטיקה רפואית. בסביבה זו, ניתן להרכיב מוצרים בתנאי ניקיון מלאים. זאת, החל מתת מכלולים, דרך מכלולים שלמים ועד למוצרים מוגמרים בתחום הרפואי. לשם כך, יש לחברה חדר הרכבות “לבן” (סביבה מבוקרת) על שטח של כ-280 מ”ר ובתוכו חדר נקי (ISO8 – CLASS 100,000), שגודלו כ-70 מ”ר.

הזרקת פלסטיק

בכדי להבין כיצד מגיעים מהחומר הגולמי למוצר הסופי, טכניקה בולטת במיוחד שכדאי להכיר היא "הזרקת פלסטיק”. ניתן להזריק את הפלסטיק במצבו הנוזלי לתבניות שונות, בכדי להשיג ייצור המוני ומהיר בזול. אם ניקח שוב דוגמה מאותו יצרן, י.ש.ר מתמחה בכך וגם בטכניקות מתקדמות, כגון הזרקת שני חומרים על אותו מוצר (מכונה "הזרקה דו קומפוננטית”). לשם כך, היא מפעילה כ-30 מכונות הזרקה, שהן בטווח של 50 עד 1,400 טון. כמובן, הסיפור לא נגמר וגם לא מתחיל בהזרקת הפלסטיק לתבנית. לפני כן, יש שלבים של תכנון מוצרים מבחינה עסקית, "תכן הנדסי" (תכנון המוצר ברמה הטכנית) וכן עיצוב המוצר. לאחר ההזרקה, עשויים להיות שלבים של עיבוד שבבי משלים לחלקי הפלסטיק, צביעת המוצר ואף הדפסה עליו במידת הצורך.

לסיכום

כפי שהבנתם, פלסטיק איננו "סתם חומר" מוגבל ופשוט, אלא חומר גלם רב אפשרויות ומתקדם. אם דרוש לכם שילוב פלסטיק בציוד רפואי, נסו את י.ש.ר תעשיות פלסטיק.

אולי תאהב גם

נגישות