נשירת שיער אחרי לידה: למה זה קורה?

האם ילדתן לא מזמן ואתן מרגישות שהשיער שלכן נשר בצורה משמעותית? תופעה זו של נשירת שיער, למרות שהיא פחות מוכרת, היא חלק מהמסע שלאחר הלידה לא פחות מההאכלות בשעת לילה מאוחרת והחלפת חיתולים. אימהות טריות לעיתים קרובות מודאגות כאשר הן רואות  את כמות השיער המשמעותית שנושרת להן. עם זאת, הבנת השינויים הביולוגיים המתרחשים בגוף שלכן יכולה להביא לכן קצת שקט נפשי. במאמר זה נפענח את התעלומה מאחורי נשירת שיער לאחר לידה, נדבר על תסמינים פוטנציאליים אחרים לאחר הלידה ונציע לכן טיפים לניהול שינויים אלה ביעילות.

מדוע נשים לאחר לידה חוות נשירת שיער

המונח "לאחר לידה" מתייחס לתקופה שמיד לאחר הלידה ועד לשישה שבועות לאחר מכן. אך ההשפעות של התקופה שלאחר הלידה עשוי להימשך זמן רב יותר. תקופה זו מאופיינת במעבר של גוף האם חזרה למצבו שלפני ההיריון הכרוך בשינויים הורמונליים, פיזיים ורגשיים משמעותיים.

נשירת שיער אצל נשים לאחר לידה היא בעיקר תוצאה של שינויים הורמונליים. במהלך ההיריון רמות מוגברות של אסטרוגן מאריכות את שלב הצמיחה של השיער, דבר המוביל לפחות שיער נושר ולשיער עבה ונפוח יותר. עם זאת, לאחר הלידה, רמות האסטרוגן יורדות במהירות וזה גורם לכמות משמעותית של שיער לעבור משלב הצמיחה לשלב המנוחה.

נשירת שיער לאחר לידה היא נורמלית וזמנית לחלוטין. התופעה הזאת בדרך כלל מתחילה סביב שלושה חודשים לאחר הלידה ויכולה להימשך עד שנה, אם כי עבור רוב הנשים, צמיחת שיער חוזר נורמלי בתוך שישה עד שנים עשר חודשים לאחר הלידה.

 

תסמינים אחרים לאחר הלידה

מלבד נשירת שיער, התקופה שלאחר הלידה עשויה להיות מלווה בתסמינים נוספים עקב שינויים הורמונליים ולחץ פיזי. תסמינים אלה כוללים:

  • שינויים במצב הרוח: נשים רבות חוות מגוון תגובות רגשיות, החל מתחושות תסכול ועצבות ועד למצבים חמורים יותר כמו דיכאון לאחר לידה ומצבים נוספים.
  • שינויים במחזור החודשי: חזרת הווסת לאחר הלידה משתנה מאישה לאישה, בהתאם לגורמים כגון הנקה ואיזון הורמונלי אישי.
  • תנודות במשקל: ירידה במשקל העודף שנצבר במהלך ההריון יכולה להיות תהליך איטי, ותנודות במשקל נפוצות.
  • אי נוחות פיזית: לאחר מאמץ הלידה, זה נורמלי להרגיש כאב ועייפות. זה גם נפוץ לחוות עצירות, שינויים בבריאות העור והעיניים ואפילו בריחת שתן.

חשוב לזכור כי בעוד תסמינים אלה נפוצים, הניסיון של כל אישה עם שינויים לאחר הלידה הוא ייחודי. חלק מהנשים עשויות לחוות כמה מהתסמינים הללו, בעוד שאחרות עשויות לחוות מעט או בכלל לא.

טיפים לטיפול בנשירת שיער לאחר לידה

למרות שנשירת שיער לאחר לידה היא תהליך טבעי שפותר את עצמו עם הזמן, יש כמה טיפים שיכולים לעזור לטפל בו טוב יותר:

  • שמרו על תזונה מאוזנת: תזונה מאוזנת עשירה בפירות, ירקות, חלבונים רזים וויטמינים יכולה לסייע בתמיכה בבריאות השיער. ויטמינים A, C, E וביוטין ידועים בהשפעתם המועילה על השיער.
  • הימנעו מהפעלת לחץ על השיער: השתדלו לא למשוך בשיער והימנעו מתסרוקות שעלולות למתוח את זקיקי השיער, כגון צמות הדוקות או קוקו.
  • התייעצו עם איש מקצוע: אם נשירת השיער גורמת למצוקה משמעותית או אם אתן מבחינות בקרחות, עדיף להתייעץ עם רופא משפחה או רופא עור.

לסיכום

נשירת שיער לאחר לידה, למרות שהיא לעתים קרובות מטרידה, היא חלק נורמלי מהתהליך של הגוף לחזור לעצמו לאחר הלידה בעבור נשים רבות. זהו שלב זמני שקורה בגלל שינויים הורמונליים שבו הגוף שלכן רק חוזר למצב שלפני ההיריון. חשוב לזכור כי בעוד הגוף שלכן עשוי להשתנות, שינויים אלה הם זמניים ובדרך כלל נפתרים מעצמם בתוך שישה עד שנים עשר חודשים. תזונה מאוזנת והימנעות מלחץ מיותר על השיער יכולים לעזור לכן לנהל את שלב המעבר הזה. עם זאת, אם נשירת השיער גורמת לכן לדאגה משמעותית או אם אתן מבחינות בקרחות, פנייה לייעוץ מקצועי יכולה להועיל.

 

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

אולי תאהב גם

נגישות