לא רק רופאים, משקיעים ויזמים: האקתון בתחום הרפואה – הדרך שלכם לתרום לאנושות

האקתון בתחום הרפואה

הטכנולוגיה והרפואה הולכות יד ביד בעידן המודרני. פחות בנושא הרפואה המונעת, אבל הרבה מאוד בתחומי רפואה אחרים. אחת הדרכים המעניינות שבה חידושים והתפתחויות כאלה נוצרים, הוא ה"האקתון". מה זה אומר? וכיצד האקתון יכול לסייע ברפואה?

מה הוא האקתון?

מכירים את דימוי הקלאסי, של הממציא הגאון הבודד, אשר יושב בחדרו ומחכה למוזה שתעשה לו טובה ותעזור לו לפתור אתגר כלשהו? מנסה להעלות רעיונות פורצי דרך וחדשניים? אז עכשיו בואו נוסיף לאותו חדר קטן של גאון (עדיין) לא ידוע, עוד 10, 20 גאונצ'יקים ממוצעים. אם אין לכם די גאונים במלאי, אז גם אנשים ממוצעים עם ידע רלוונטי ורצון טוב יספיקו בהחלט. ועכשיו, תנו להם אתגר טכני מוגדר היטב וקדימה לעבודה – נתחלק לקבוצות וננסה להעלות רעיונות מעשיים. זה פחות או יותר האקתון. ומה אתם חושבים שיקרה במצב כזה? כן, קל לנחש: תקבלו הרבה רעיונות מעשיים, חלקם טובים וחלקם אפילו פורצי דרך. כולל רעיונות, שלא עלה בדעתכם בכלל שניתן להעלות. טוב, זה כול הרעיון – אם הייתם יודעים מראש מה ניתן להמציא, לא היה צריך האקתון ומאחר שאתם לא יודעים, אז.. צריך. לסיכום ביניים: האקתון הוא ניסיון לפתור ביחד (יעני, "חכמת ההמונים") אתגר מסוים מוגדר, בתוך פרק זמן קצר יחסית. זו התכנסות ממוקדת תכל'ס ורזה בבירבורים ומסתבר שזה עובד לא רע.

האקתונים ורפואה

כל עוד בריאים, לא צריך האקתונים ברפואה. הכול יחסית פשוט. אבל מחלה לעומת זאת, מסבכת עניינים בדרכים רבות מאוד. היא מציבה אינספור אתגרים שונים. דוגמה בולטת: כיצד ניתן להקל על חולים במחלה מסוימת? אם החולה מוגבל בתנועתו, כיצד ניתן לסייע לו בתנועה? אם הוא מוגבל ביכולתו לתקשר, איזו טכנולוגיה תסייע לו לתקשר וכיצד? בכדי לפתור אתגרים כאלה, ניתן לשלב בקבוצות החשיבה אנשים מתחומים שונים – מומחי טכנולוגיה, רפואה ואף חולים שמכירים את האתגרים מזווית אישית מעשית.

מעניין לדעת

האקתון יכול לכלול תחרות בין הקבוצות החשיבה ורעיונותיהן ופרסים בהתאם לכך או שלא.

האקתון עשוי להיות נקודת התחלה לסטארטאפ, שלאחר מכן ימשיך ב"חממה טכנולוגית" (למשל).

לעתים, יש מסביב להאקתון פעילויות נוספות, משלימות. למשל, פעילות מקדימה, אשר עונה לצורך להכשיר את המשתתפים בהאקתון בשימוש בכלי טכנולוגי מסוים, שבו הם אמורים להשתמש לשם פיתוח הרעיונות. אחרי ההאקתון עשויות להיות פעילויות של הצגה נרחבת של הרעיונות המובילים.

האקתון עשוי להיות פתוח לציבור (שאז כול אחד מכם יוכל לתרום בו, למשל לעולם הרפואה) או מוגבל לקבוצה מסוימת (למשל, אנשי ארגונים ועסקים, אשר עוסקים בעזרים לחולים).

לסיכום

אין ספק כי האקתון הוא דבר מעט יוצא דופן. הוא לא מתאים תמיד ולכול דבר. אך באתגרים שעבורם הוא מתאים, מדובר באמצעי יעיל ביותר, להשגת פריצות דרך טכנולוגיות.

אולי תאהב גם

נגישות