עצירות היא תופעה מאוד לא נעימה המתבטאת בשינוי בהרגל היציאות שלנו ומלווה לא פעם בכאבים. על פי הערכות, אחד מתוך חמישה אנשים באוכלוסיית העולם חווה או יחווה עצירות לפחות פעם אחת בחייו.
מהי עצירות?
עצירות היא כל שינוי בהרגלי היציאות, כשהקושי הוא לסלק פסולת צואתית שהצטברה במעי. עצירות מתבטאת בירידה בתדירות היציאות לפחות מ-3 פעמים בשבוע. היא באה לידי ביטוי גם בצואה קשה יותר, תחושה שלא התרוקנתם עד הסוף והפעלת מאמץ רב יותר בזמן שאתם בשירותים. (1)מהי תדירות היציאות התקינה?
בין 2-3 יציאות ביום ליציאה אחת פעם בכמה ימים. כלומר, הסימפטום המובהק ביותר לעצירות הוא יציאה בתדירות של פעם או פעמיים בשבוע בלבד. (1)
אילו תסמינים נוספים קיימים?
בדרך כלל במצב שבו תדירות היציאות יורדת, הצואה הופכת לגושית וקשה יותר ומכאן מלווה בכאב בעת היציאה. העצירות מלווה לעיתים גם בנפיחות בבטן, כאבים ואי נוחות בבטן, דימום או כאב בזמן פעולת המעיים ותחושה של התרוקנות חלקית לאחר מתן הצואה. עצירות מוגדרת ככרונית כשהיא נמשכת לפחות שלושה חודשים ופוגעת באיכות החיים.
מה גורם לעצירות?
העצירות אינה נחשבת למחלה אלא לתסמין, כשבדומה לחום, היא עלולה להיגרם מסיבות שונות. רובנו סובלים מעצירות לתקופות קצרות בלבד והן נעלמות מאליהן. הגורם הרווח ביותר לעצירות הוא הרגלי אכילה לא נכונים, כגון תזונה עתירה בשומן מן החי, סוכר לבן ומזון דל סיבים.
כמו כן, עצירות עשויה לנבוע גם משימוש בתרופות מסוימות, החל ממשככי כאבים ותרופות נגד לחץ דם גבוה וכלה בתרופות פסיכיאטריות וכימותרפיות, וממחלות כגון סוכרת, מחלות נוירולוגיות, הפרעות הורמונליות כמו תת פעילות של בלוטת התריס, תסמונת המעי הרגיש, גידולים הלוחצים על המעי ודלקות במעי. עצירות עלולה להופיע גם כתוצאה מבעיית התרוקנות הנובעת מהתרחבות או חסימה במעי, צניחה של הרחם או שלפוחית השתן וסדק בפי הטבעת. שינויים פיזיולוגיים שונים גם עשויים להביא לעצירות, כגון דיאטה, היעדר פעילות גופנית, צריכה מועטה של נוזלים, נסיעות המשנות את הרגלי האכילה, היריון וגיל.
אילו פתרונות קיימים?
הפתרון הרווח הוא לבצע שינויים בהרגלי התזונה ובסגנון החיים שלנו. בין היתר להכניס מזונות עתירי סיבים לתפריט היומי שלנו, לצרוך תוספי תזונה, לשתות יותר מים, לעסוק בפעילות גופנית המגרה את המעיים לפעילות ולבצע ביקורים דחופים יותר בשירותים – גם אם אתם מרגישים שניתן לדחות את ההתרוקנות לשלב מאוחר יותר.
בדרך כלל שינוי באורח החיים יביא לתוצאות מהירות, אם כי לעיתים הסדרת פעילות המעיים עשויה לקחת מספר חודשים. במידת הצורך ובהמלצה של רופא יש לצרוך תכשירים משלשלים.
הפתרון הבריא לעצירות: תוסף התזונה יובסלקס אן.ג'י
כפי שציינו, שינויים בתזונה וצריכה של תוספי מזון חיוניים עשויים למנוע ולטפל בעצירות. פורמולת הצמחים הייחודית יובסלקס אן.ג'י מכילה רכיבים צמחיים המיטיבים על מערכת העיכול ומסייעים בהסדרת פעילותו. היא כוללת שילוב של צמחי מרפא המביאים לעלייה בלחות ובתכולת המים בדפנות המעיים וכך משפיעה על תנועתיות המעיים, מביאה ליציאות תקינות ומסייעת בהקלה על כאבי הבטן, הנפיחות, הגזים והקשיים בהתרוקנות המלווים לעצירות.
בין הרכיבים הצמחיים שמכילה הפורמולה תמצאו את השיזף הסיני (Ziziphus jujube), צמח בעל תכונות המביאות לרגיעה ושלווה נפשית עמוקה, תמצית אלוורה (Aloe Ferrox) המרגיעה את מערכת העיכול, ריבס (Rheum) הרווי בוויטמינים, בסיבים תזונתיים ובמינרל מגנזיום המסייע בהסדרת פעולת המעיים, צמח האלואה (Aloe ferox) המגביר את פעילות המעיים, ממריץ הפרשות של מיצי מרה ומסייע בניקוי מערכת העיכול וכן רכיבים בריאים נוספים כגון תמצית פיפרין, עלי איריס, אבקת כורכום, מור, פוספוטידל כלורין וזרעי שמיר.
"המטאפורה דרכה אני יכול לתאר את התכשיר זה להסתכל על הנוף מבעד לחלון עם שמשה לא נקייה כל השנים ואז ביום בהיר אחד לאחר שהעוזרת ניקתה את החלון – אתה רואה נוף אחר לגמרי", סיפר אחד הלקוחות המרוצים על השימוש ביובסלקס אן.ג'י ואחר הוסיף: "מוצר טבעי מושלם שהקל עליי מאוד את היציאות, שלפני כן היו סרט אימה בשבילי".
בשורה התחתונה
עצירות הינה תופעה לא נעימה וההתעלמות ממנה עשויה להחמיר את התופעה. ישנם מגוון דרכים ותרופות חזקות לטיפול בעצירות, אך לפני שמגיעים לשימוש בהן, מומלץ לבחור בפתרונות טבעיים יותר, כמו שינויים בתזונה ונטילת תוספי תזונה מתאימים כגון יובסלקס אן.ג'י.