המדריך לטייל: רשימת החיסונים המלאה להודו

הודו היא מדינת עולם שלישי, הסיכוי להידבק במחלות עולה בעשרות אחוזים מאשר במדינות אחרות – כולל ישראל. על כן, בכדי להתמודד עם הסיכונים נדרש לעבור חיסונים לפני הטיול. מהי רשימת החיסונים המלאה לקראת הנסיעה? על כך – בסקירה הבאה.

חיסונים להודו: כל מה שרציתם לדעת רגע לפני הטיסה

בשעה טובה החלטתם לסגור כרטיס טיסה להודו. כחלק מההכנות, נדרש מכם לפנות למרפאת מטיילים אשר תדע לספק לכם ייעוץ רפואי כמו גם המלצות לגבי חיסונים אותם תידרשו לבצע, וזאת כפועל יוצא מהסיכון של הגעה למדינת עולם שלישי. רמת הסיכון להידבקות במחלות ויראליות עולה ככל שרמת ההיגיינה נמוכה, ועל כן להתחסן לפני מהווה חלק בלתי נפרד מההכנות לקראת הטיול. בהודו ישנן לא מעט מחלות נפוצות כמו שחפת, קדחת דנגי, זיקה, כלבת ועוד. בנוסף, באזורים מסוימים בהודו יש סיכון ממשי להידבק במלריה, ועל כן רצוי לבחון לפני את רשימת חיסונים להודו כפי שנציג אותה כאן, מתוך מטרה כי תוכלו להיערך בצורה הטובה ביותר לקראת המסע בתת היבשת.

רשימת חיסונים להודו

ברשימת החיסונים להודו ישנם שבעה חיסונים, כאשר לא כל החיסונים מתאימים לכולם ועל כן התייעצות עם המרפאה בהסתמך על הרקע הרפואי וכן חיסונים קודמים הוא הכרחי. בתוך הרשימה ניתן למצוא חיסון נגד דלקת כבד  , דלקת כבד B המומלצת בעבור מטיילים שמתכננים לטייל למשך זמן ארוך יותר, חצבת/אדמת/חזרה, טטנוס/שעל, קדחת מוח היפנית – לרוב מומלצת בעבור מטיילים שעתידים לבקר בצפון הודו או הדרום וכן כלבת. שימו לב כי ישנם חיסונים אותם צריך לבצע בשתי מנות ובהפרש של שבועיים האחת מהשנייה, ועל כן ההמלצה היא לתאם את החיסונים בפרק זמן של לפחות חודש לפני הטיול, כך שתוכלו להספיק ולהשלים את כלל החיסונים בזמן.

המדריך לטייל: רשימת החיסונים המלאה להודו

נמנעים מחיסון? יש לכלך השלכות משמעותיות

הימנעות מחיסונים מתוך מחשבה כי הגוף ידע להתמודד היטב עם כל זיהום היא שגויה מיסודה, וזאת בשל הסיכון בהסתבכות של מחלות שמגיעות עד לכדי אשפוז בבתי החולים. מאחר והודו היא מדינת עולם שלישי, רוב האזורים במדינה אינם מרושתים בבתי מרקחת או בתי חולים ולכן חולים נאלצים לבצע נסיעות ארוכות לטובת קבלת טיפול רפואי. בנוסף, הטיפול הרפואי בהודו אינו דומה לטיפול אותו מקבלים במערב ועל כן בכדי להגן על בריאותכם כמו גם על בריאות הסובבים, בייחוד אם אתם טסים עם בני משפחה וילדים קטנים.

תרופות להודו

מעבר לביצוע החיסונים, חשוב מאוד לבצע רכישה של תרופות מרשם אותן אתם נוטלים באופן קבוע מאחר באזור צפון הודו כמו גם דרום הודו אין בתי מרקחת זמינים ובמסגרת טיול שטח, היכולת שלכם  לדאוג לבריאותכם פוחתת באופן משמעותי. על כן, דאגו לבצע רכישה של תרופות מרשם עוד כאן בישראל כמו גם לדאוג לרכישה של תרופה נגד מלריה אותה ניתן לרכוש כאן בישראל. כל שימוש בתרופה צריך להתבצע אך ורק בליווי רופא.

לסיכום, הודו נחשבת לאחד היעדים האוהבים ביותר בקרב מטיילים מישראל, ולא בכדי. האווירה והניתוק המוחלט מהחיים הלחוצים מספקים לכל אחד ואחת אפשרות לעבור חוויה מרתקת וייחודית. עם זאת, בכדי לשמור על הבריאות שלכם לאורך כל הטיול חשוב מאוד לתאם את התור למרפאה בהקדם. שימו לב כי לפני תקופת החגים (ספטמבר-נובמבר) מרפאת המטיילים עמוסה מאוד, ולכן היכולת לקבוע תור בזמן פוחתת באופן משמעותי. על כן, עדיף להקדים ולתאם את התור מראש – ובכך ליצור בעבורכם אפשרות להגנה מפני שלל המחלות המאפיינות את המזרח הרחוק, והודו בפרט.

אולי תאהב גם

נגישות