רפואה בדיגיטל: השינוי שעולם הרפואה עבר בתקופת הקורונה כאן כדי להישאר

רפואה בדיגיטל

אין ספק כי תקופת הקורונה הובילה ללא מעט שינויים בלא מעט תחומים, אולם תחום אשר זכה לחיזוק ולהתפתחות משמעותית הוא ללא ספק תחומי הרפואה. כיצד הרפואה הדיגיטלית עתידה להשפיע על בריאותנו בעתיד? להלן הפרטים.

המהפכה הבאה: בריאות דיגיטלית

פיתוחים רפואיים חדשים החלו לצבור תאוצה עוד לפני תקופת הקורונה, אולם אין ספק כי בעקבות הסגר החברתי שירותי הרפואה התקדמו מספר צעדים קדימה – לא מעט בזכות הנגשה של מידע רפואי דרך אפליקציות כמו גם אפשרות להיפגש עם הרופא באופן מקוון. מדובר במהפכה של ממש שעתידה להמשיך גם לאחר שהנגיף ייעלם והמשבר הבריאותי והכלכלי יהיה מאחורינו, וזאת כחלק ממגמה של מהפכה בעולם הרפואה. המהפכה הזו מבוססת על יכולת עצמאית לבצע פעולות שונות באופן מקוון, כמו למשל לבצע זימון תורים אונליין. כידוע, המתנה בעבור תור לרופא כמו רופא גריאטרי יכול להגיע בקלות לשלושה חודשים ורופאי לב כחודשיים, ואילו בחודשי החורף נרשם עומס בעיקר בתורים אצל רופאי משפחה כמו גם רופאי ילדים. דרך זימון תור באתר דוקתורים תוכלו לקצר את זמן ההמתנה וליצור בעבורכם אפשרות להזמין תור אונליין, כל זאת באופן קל ופשוט ומבלי להידרש להמתין זמן רב במוקדי השירות של קופות החולים או מרפאות פרטיות. מדובר רק ביתרון אחד מיני רבים בכל הקשור למהפכה הדיגיטלית שעובר עולם הרפואה, ועתיד להשפיע על בריאותם של מיליונים ברחבי העולם.

מהם היתרונות של קבלת שירותי רפואה מרחוק?

ראשית כל, הפחתת העומס על המוקדים מהווה יתרון בולט המאפשר למטופלים לתזמן תורים באופן יעיל ומהיר. מעבר לכך, לשירותי רפואה מרחוק כמו שיחה עם רופא דרך צ'ט אונליין יש יכולת להפחית את מספר הנוכחים בקופות החולים ובבתי החולים, ובכך ליצור יכולת לבצע תיעדוף מבחינת טיפול בחולים. אחד הגילויים המטרידים ביותר בתקופת הקורונה התייחס למספר הרופאים שנחשב לאחד הנמוכים בקרב מדינות המערב. מאחר והתורים לבדיקות רק הולך וגדל וכך גם העומס, היכולת של רופאים לספק שירותי רפואה מתקדמים הולך ופוחת. על כן, היתרון של קבלת שירותי רפואה מרחוק מאפשר ליצור מערך דיגיטלי חכם, ובהתאם לכך ליצור גם חיסכון אדיר בעלויות של מערכות הבריאות, הן בעולם והן בישראל. כתוצאה מהשימוש של מערכות בריאות דיגיטליות נרשמה ירידה של מעל ל 75% במספר החולים הכרוניים שחזרו לאשפוז, ואילו ע"פ הערכות לשימוש באותן מערכות מרוחקות יש יכולת ממשית לחסוך מעל ל 200 מיליארד דולר, ככל שמערכות ימשיכו להיות מוטמעות בבית החולים, קופות החולים והמרפאות.

התמודדות עם אתגרים בריאותיים

אי אפשר להתעלם מהעובדה כי שירותי רפואה מרחוק נועדו לא רק לקצר זמן של תורים או ליצור מערך קבלת טיפול רפואי ממוקד, אלא גם לטובת התמודדות עם שמירה על בריאותם של קשישים ואוכלוסיות בסיכון, בהתאם לקצב המואץ של גידול היקף האוכלוסייה. בעבור קשישים ומבוגרים ניתן בהחלט לומר כי נגיף הקורונה עשה רק טוב מבחינת קבלת שירותי רפואה, וזאת בשל המעקב שניתן לבצע דרך אמצעים טכנולוגיים כמו אפליקציה ייעודית שאינה תלויה במרחק זמן או מקום. עם זאת, ישנם קולות שטוענים כי שירותי הרפואה מרחוק עלולים להוביל ליחס מנוכר מצד הגורמים הרפואיים כמו גם לעיכוב בקבלת טיפול רפואי דחוף, ועל כן צריך לקחת בחשבון את הבלים והאיזונים הנדרשים לצורך הטמעה של מערכות רפואה דיגיטליות גם לאחר עידן הקורונה – ובעשורים הקרובים שעתידים לגרום להאצה של המהפכה הבריאותית כאן אצלנו בישראל, ובכל רחבי העולם.

אולי תאהב גם

נגישות