רשלנות רפואית בישראל – מדריך למימוש זכויות למטופלים

רשלנות רפואית בישראל

מקרים של רשלנות רפואית, הם עניין לא פשוט. הנזקים הרפואיים עשויים להיות משמעותיים ולצידם, גם השלכות המשנה, בין אם כספיות או אחרות. במקביל לכך, יש לרוב האנשים גם לא מעט זכויות שעשויות לסייע להם במצבים כאלה. כיצד מממשים זכויות אלה?

להכיר את הנושא

כשלב ראשוני, מומלץ להכיר יותר לעומק את הנושא הרשלנות הרפואית. בין השאר, בפורום רשלנות רפואית של אתר lawtip תמצאו תשובות לשאלות שונות שעשויות להיות לכם בנושא זה. כמו כן, תמצאו באתר מידע נוסף, על ההיבט המשפטי של מימוש זכויות במקרי רשלנות רפואית. LawTip הוא למעשה פורטל משפטי, עליו אחראי משרד עורכי הדין אלמוג -שפירא. כך שמדובר במקור מידע מקצועי וחשוב.

צעדים הכרחיים

טיפול בנושא כזה, עשוי להתפתח בכמה אופנים. בכל מקרה, מומלץ לבצע מספר פעולות:

תיעוד

לתעד יסודית את מה שהתרחש, קרוב ככל הניתן למועד ההתרחשות. מדובר על רישום תאריכים, מקומות, שמות אנשים מעורבים וכדומה. חשוב לציין, שהתיקים הרפואיים שלכם, במוסדות הרפואיים שהיו קשורים במקרה, שייכים לכם לפי החוק. הם חייבים לתת לכם עותק מהרשומה הרפואית שלכם, על פי בקשתכם והדבר שימושי וחשוב לתביעה.

לא להתעכב

נכון שמדובר בנושא שחדש לכם ואף אחד לא שמח להתחיל מהלכים משפטיים מורכבים, אבל בכל מקרה, חשוב לא להתמהמה עם הנושא. ישנה תקופת התיישנות – ניתן להגיש תביעה בנושא רשלנות רפואית רק בתוך 7 שנים מהתרחשות המקרה. זה נשמע הרבה, אבל אם תפעלו מהר, הכול יהיה טרי בזיכרון וזו היא הגישה העדיפה.

התייעצות עם עו"ד

עורך הדין יוכל לסייע לכם להבין האם אכן מדובר ברשלנות (טעות של רופא ורשלנות, הם שני דברים שונים). הוא יבהיר עבורכם עוד נקודות מעשיות רבות וחשובות, כמו הסיכוי להצלחה בבית המשפט (אם כי זה לא מדע מדויק) ומידת הכדאיות של תביעה. את מי לתבוע? רופא? מוסד רפואי? גם בכך העו"ד יסייע ויבהיר.

חוות דעת מקצועית

אם הוחלט לתבוע, תצטרכו להשיג גם חוות דעת של רופא, אשר מתמחה בתחום של המקרה המדובר. לא תמיד קל למצוא רופא כזה, שגם מוכן לתת חוות דעת לא חיובית על קולגות ומוסדות רפואיים ידועים. זה גם לא יהיה זול. אבל מדובר כמובן בדבר חשוב ביותר עבור המשפט.

תביעה או פשרה

התביעה מוגשת לבית משפט, אשר נקבע על פי גובה הפיצוי הנתבע. עד 2.5 מליון ש"ח – בית משפט השלום. מעבר לכך – בית משפט מחוזי. ערוץ פעולה אלטרנטיבי, כעת ואולי גם בהמשך, הוא הסכם פשרה בין הצדדים. הסכם כזה, יכול לחסוך לא מעט זמן וכסף גם לכם וגם לנתבעים. לבית המשפט הוא חוסך זמן ולכן מעודדים זאת. ההסכם אגב, יכול להתייחס להיבטים מסוימים ולהשאיר היבטים אחרים להחלטת בית המשפט.

המשפט

המשפט עצמו הוא למעשה תהליך מתמשך ולרוב, לא תהליך קצר. יהיו כמובן דיונים שונים שייקבעו, מאחר שיש לתת לשני הצדדים זמן לעיין בחוות דעת (גם הם יביאו מומחה מטעמם), לגבש תגובות וכדומה. סביר שתמצאו עצמכם מול גורמים מנוסים מאוד בנושא זה, בין אם זה מוסד רפואי או עורכי דין של חברת ביטוח של רופא, שעשה ביטוח רשלנות רפואית. בכל מקרה, כדאי לקחת בחשבון זמן ממושך ועלויות לא קטנות.

לסיכום

לנושא מורכב מסוג זה, כדאי לגשת בצורה שיטתית ומסודרת. אם תעשו כך, תוכלו להבטיח את מיצוי זכויותיכם.

אולי תאהב גם

נגישות