אפייה בריאה: כך תעשו את זה – ואפילו תהנו

כיום יותר ויותר אנשים יודעים שאפיה עם חומרים עשויים קמח לבן, מרגרינה, סוכר, שמן ושאר חומרים – יכולה להזיק מאוד לבריאות. מלבד ההשמנה הצפויה בצריכת מאפים בכמות גבוהה, ישנן לא מעט מחלות שיכולות להתלוות לאכילה של מאפים עשויים מחומרים משמרים, שמנים או מרגרינה שידועה ברעילות שלה. גם צריכה של קינוחים עשויים שוקולד שאינו איכותי ושאר מרכיבים שיכולים לגרום ללחץ דם גבוה, עלייה בכולסטרול בגוף, התקפי לב, קרישי דם וכולי. מלבד הפן הפיזי, ישנו את מצב נפשי שעלול להתדרדר כאשר צורכים כמויות של מתוקים ומאפים לא בריאים, וכאהל שעלולים לגרום  לדיכאון, סטרס או חרדות ולהוריד את מצב הרוח. מצד שני, מאפים טובים ואיכותיים עשויים חמאה טובה, שוקולד מריר איכותי, קמחים בריאים יותר, פירות ומוצרים טבעיים – יכולים גם לספק משהו מתוק מנחם וטעים וגם לאפשר אפייה כיפית וצריכת קינוחים ומאפים הרבה יותר בריאים ופחות מזיקים.

אז איך אופים בריא ואפילו נהנים מזה? הנה כמה דגשים לאפייה בריאה:

השתמשו בחומרי גלם טובים

בחירת חומרי הגלם בהם אתם משתמשים, חייבים להיות איכותיים. באתר של חנות מוצרי האפייה פינוקים תמצאו מגוון רחב של חומרי גלם איכותיים וטובים. אם תבחרו חומרים טובים תוכלו לקבל את המפתח להצלחה. באתר תמצאו קישוטי עוגה יפים, בצק סוכר איכותי, שוקולד מריר עם אחוזי קקאו גבוהים, ממרחים, סירופים, תמציות טעם הנחשבות טובות באיכותן ועשויות ללא חומרים מסוכנים ושאר חומרי גלם מעולים.

בחרו קמחים בריאים יותר מקמח לבן

כאשר אתם אופים עם קמח לבן כמויות הסוכר עולות, לכן לקינוחים בריאים יותר כדאי לבחור בקמחים שאינם לבנים כמו קמחים מלאים שיש בהם את רמות החלבונים הדרושים לגוף ומכילים פחות סוכר. בין היתר אפשר לבחור קמחים ללא גלוטן כמו כאלה שעשויים מתירס, אפונה, חומוס וכדומה. אפייה עם קמח שאינו קמח כמו קמח מלא או קמח כוסמין יכולה להוריד את מספר הקלוריות למאפה ולאפשר אפייה פחות מנפחת ומשמינה שיש בה פחות סוכר.

השתמשו בשוקולד איכותי

שוקולד הוא חלק בלתי נפרד מאפייה לכן כדאי לבחור שוקולד שיש בו אחוזים גבוהים של קקאו. בחרו חנות למוצרי אפייה שיש לה שוקולדים באריזות חסכוניות עם אחוזי קקאו גבוהים ואחוז שומן נמוך או חומרים משמרים ומייצבים בכמות נמוכה. שימו לב שאתם בוחרים שוקולדים מעולים לאפייה בכמות שאתם צריכים החל מחפיסות שוקולד עד חבילות של פצפוצי שוקולד צ׳יפס לאפיה.

אפייה בריאה: כך תעשו את זה - ואפילו תהנו

קשטו עוגות ומאפים עם פירות

כדי לקשט עוגות ומאפים כדאי לבחור פירות כמו תותים, דובדבנים ,ענבים, קרמבולה ושאר פירות יפים שנראים מעולה כשהם מונחים על מאפה. במקום סוכריות צבעוניות תוכלו להשתמש בדובדבנים או ענבים. במקום לזלף קצפת על עוגה תוכלו לקשט אותה בתותים טריים. התוצאה תהיה הרבה יותר מגרה ובריאה.

המעיטו בשימוש בשמן

כשאתם אופים כדאי להמעיט באפייה עם שמן. אם אתם זקוקים לשמן עבור מאפה או שימון תבניות, כדאי להשתמש בחמאה קלה או בשמן זית שנחשב הרבה יותר בריא. כאשר אופים מאפים מלוחים ומתוקים המרירות של שמן הזית דווקא יכולה להתאים ומדובר בשמן הרבה יותר בריא משמן רגיל.

בחרו סוכר חום במקום סוכר לבן

בזמן שאתם אופים תצטרכו בוודאי כמה כפות או חצי כוס סוכר. במקרים כאלה מומלץ להחליף את הסוכר בסוכר חום שנחשב פחות מזיק לגוף.

באמצעות החלפות של חומרים, ובחירת מוצרי איכות עם אפייה נכונה באמצעות שוקולד מריר איכותי –  תוכלו לאכול בריא יותר ואפילו ליהנות מכך.

אולי תאהב גם

נגישות