אפשר ליהנות בלי לפגוע בבריאות: קינוחים לחיים בריאים

קינוחים בריאים

עתידים לארח או להתארח ומתלבטים לגבי הקינוח? ובכן, במקום להכין עוגות עתירות שומן, ניתן בהחלט להגיש קינוחים מעולים ובריאותיים – מבלי לפגוע ברמת ההנאה. בכדי לסייע לכם, בחרנו להציג את מיטב המתכונים לטובת יצירת קינוחים לחיים בריאים ומאוזנים.

להכין קינוח בריא מבלי להתפשר על הטעם: כך תעשו זאת

איגוד הבריאות העולמי מזהיר מזה שנים רבות את הציבור מפני הסכנות של מזון רווי בשומן, וזאת בשל העובדה כי השומן הרווי שמצוי בלא מעט קינוחים עלול להוביל לבעיות כרוניות רבות כמו לחץ דם גבוה, מחלות לב וכמובן השמנת יתר שנחשבת לאחת המחלות הנפוצות ביותר בעולם המערבי. בנוסף, כמות גדולה של מזון בשילוב של קינוחים עתירי שומן וחומרים משמרים גורמת לתחושה של מלאות ואי נוחות, ועל כן היכולת שלכם ליצור אורח חיים בריא ומאוזן מבוסס קודם כל שינוי בהרגלי התזונה, ובייחוד בכל הקשור לקינוחים אותם אתם מגישים לבני המשפחה והחברים או מתכננים להביא כמתנה בעבור אירוע. על מנת לסייע לכם, בחרנו להציג מספר מתכונים שיאפשרו לכם גם ליהנות מהטעם אבל גם ישמרו על בריאותכם, כל זאת בדקות ספורות של הכנה:

סלסלת פירות

סלסלת פירות מהווה הזדמנות מצוינת לספק לכם ולאורחים ערכים תזונתיים גבוהים, ישר מהטבע. את סלסלת הפירות ניתן להכין בעצמכם באמצעות חיתוך של פירות טריים שאתם אוהבים או לחילופין לבצע הזמנה של מתנה טעימה ומיוחדת במידה ואתם בעצמכם מתארחים בדמות מגש פירות מעוצב דרך חברה מקצועית כמו פרי הדמיון. אין ספק כי מדובר במתנה שהפכה לאחד הטרנדים החמים של השנים האחרונות, וזאת בשל העובדה כי מדובר בקינוח שמתאים לכל סוגי האירועים כמו גם כזה שמשלב פירות מהתוצרת המקומית ואשר נחתכים בקפידה לכדי צורות מסקרנות שמכניסות הרבה מאוד עניין וצבע, ועל כן מדובר בקינוח בריא אך גם מרשים מבחינה חזותית.

גרנולה ביתית

קינוח מושלם בעבור ארוחת בוקר או לאחר ארוחה חלבית יכול בהחלט להתבצע באמצעות הכנה של גרנולה ביתית. איך מכינים? ובכן, בקערה גדולה מערבבים 350 גרם של שיבולת שועל, 100 גרם של בוטנים, 75 גרם של גרעיני דלעת, קורט מלח ו-70 גרם של חמאת בוטנים טבעית. מערבבים את כל התערובת עד שהגרעינים מצופים, ומעבירים לתבנית המרופדת בתבנית אפייה. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות למשך כרבע שעה. מומלץ לערבב את הגרנולה מדי חמש דקות ולאחר שהתערובת שלנו הזהיבה מצננים. בתוך קערה או כוס מוסיפים יוגורט אפס אחוז, ופירות טריים אותם חותכים לרבעים – בננות, תפוחים, פירות יער ואפשר לשדרג גם חתיכות שוקולד מריר טבעי.

כדורי תמרים עם חמאת בוטנים

במקום לבצע רכישה של חטיפי אנרגיה, ניתן להכין בבית מתכון פשוט של קינוח שגם מעניק בוסט של אנרגיה. מדוב במתכון קל ופשוט: מכניסים לתוך מעבד מזון 500 גרם של תמרים מזן מג'הול, 120 גרם של חמאת בוטנים טבעית וקורט מלח. לאחר שנוצרת תערובת אחידה מכדררים ומצפים בכל סוג של אגוזים שאתם אוהבים: אגוזי מלך, קשיו וצנוברים. רצוי להכניס את הכדורים להתייצבות למקרר למשך כחצי שנה, וניתן להגיש את הקינוח גם בציפוי של קוקוס לטובת שדרוג הטעמים.

סורבה נענע ואננס

קינוח קיצי ומדויק אותו מכינים בעשר דקות הוא סורבה נענע עם אננס. בתוך בלנדר מכניסים פלחים של אננס קפוא, עלי נענע טריים, וקרח כתוש. לאחר שנוצר סורבה, מכניסים את התערובת אל תוך כוסות זכוכית – ומגישים כאשר המשקה קפוא.

אולי תאהב גם

נגישות