הפודקאסט תיק רפואי עושה לכם סדר בחידושים האחרונים בתחום הרפואה

אחד הפורמטים התקשורתיים הכי מעניינים והכי איכותיים שיש הוא הפודקאסט. זהו פורמט אשר מאפשר לכל אחד, ללא הרבה מאמץ, להפיק מעין תכנית רדיו אותה יוכלו מאזינים רבים לשמוע מתי שירצו במועד מאוחר יותר. הפודקאסט נהפך למדיום מעניין בזכות אנשים רבים שאינם שדרנים או אנשי תקשורת מקצועיים אשר החליטו שיש להם מה להגיד לעולם. ביניהם ניתן למצוא אנשי חינוך, אמנות, ספורט, בדרנים, עורכי דין ועוד רבים אחרים. ערוצי התקשורת הגדולים גילו גם הם את הפורמט והתחילו להציע תכנים משלהם. בדרך כלל יהיה זה כתב או כתבת אשר יפיקו פודקאסט בנושא אשר קרוב לליבם כאשר מסגרת ההפקה היא של גוף התקשורת הגדול. כזהו בדיוק הוא הפודקאסט הרפואי 'תיק רפואי' אותו נרצה להציג לפניכם במאמר הזה.

הפודקאסט תיק רפואי – יותר מסתם הרצאה

דקלה אהרון שפרן היא כתבת הבריאות של תאגיד השידור הישראלי. היא נחשבת לדור הכתבים הצעירים והמבטיחים של הערוץ. באמתחתה תעודות אקדמיות מהמוסדות המובילים בישראל: בוגרת האוניברסיטה העברית במדעי הרפואה, בעלת מאסטר בהיסטוריה של עם ישראל וגם בוגרת בית הספר כותרת במגמת עיתונות. בין חשיפותיה העיתונאיות ניתן למנות את כתבתה על בעיות שונות במחלקות יולדות בבתי החולים השונים, חשיפת מידע על השימוש בקנאביס רפואי ותחקיר סטטיסטי על ניתוחים של צנתורי מוח. אהרון שפרן היא אם כן לא רק עיתונאית מוכשרת אלא גם מומחית בנושאים שונים של רפואה ורפואה ציבורית. האזינו לפרקים מתוך הפודקאסט "תיק רפואי" ותיווכחו בעצמכם שיש לה ידע בנושאים הללו. בנוסף לידע הרב, היא יודעת להנגיש נושאים מאד מורכבים, לעיתים קשים, לאוזן הלא מקצועית. הפודקאסט שלה לא דומה לסתם תכנית על רפואה, אלא הוא מעשיר אותנו הרבה מעבר לכך, בואו נבין איך.

הפודקאסט תיק רפואי עושה לכם סדר בחידושים האחרונים בתחום הרפואה

'תיק רפואי' – גישה הוליסטית לרפואה

הפודקאסט של דקלה אהרן-שפרן לא סתם מביא לנו חידושים או דיווחים בנושאי רפואה. הוא מציג לנו בכל פרק נקודת מבט שונה העוסקת בזווית הרפואית של נושאים שונים. בפרק אותו הקדישה על טכנולוגיה למשל, אנחנו נחשפים למגוון הבעיות השונות, וגם היתרונות שהטכנולוגיה מביאה איתה. אנחנו יכולים לשמוע על הקשר בין עודף בשעות מסך לבעיות שונות העלולות להתפתח אצל ילדים. יש שם סקירה על בעיות שונות אצל מבוגרים בראשן כמובן סטרס. דקלה אהרון שואלת שאלות נוקבות שגורמות לנו לצאת מאזור הנוחות שלנו, למשל 'האם הטכנולוגיה עושה אותנו טיפשים?'.

בפרק על נגיף הקורונה שואלת דקלה אהרון שאלות לגבי מקור הנגיף – כיצד יתכן שהגיע מחיות? כיצד נוכל ללמוד על המגיפה הנוכחית מלקחים של מגפת הסארס (שנבלמה בסופו של דבר לאחר תקופה מסוימים)? הפרק עוסק בסוגיות רחבות יותר כמו אמון בין בני אדם ואפילו לשחקן ההוליוודי בראד פיט נמצא בפרק מקום…

המלצה נוספת

נסיים את המאמר בהמלצה נוספת לתוכנית על רפואה. זו תכנית אשר בניגוד לפודקאסט תיק רפואי, היא עוסקת בשאלות פרטניות על רפואה, מחלות ובעיות שונות. התוכנית משודרת ברדיו 103 בימי שישי ב1300. הפורמט הוא שאלות מאזינים אשר מפנים אותן לפרופסור רפי קרסו. פרופ' קרסו הוא רופא בעל ידע נרחב ביותר בתחומים רבים ברפואה. הוא מנסה להשיב ולייעץ ככל יכולתו לאנשים אשר פונים ומתארים לו בעיות שונות. לעיתים, הוא נותן להם רעיונות לפתרון של בעיות שאפילו הרופא אשר מטפל בהם לא חשב עליהם. זוהי תכנית שנחמד להאזין לה מכיוון שנחשפים למגוון רחב של מידע רפואי והכל בהנחייתו הנעימה והאופטימית של פרופסור רפי קרסו החביב.

אולי תאהב גם

נגישות